De vijfde week

Davey is nu 13 weken oud en alweer 5 weken bij ons. Wat vliegt de tijd! Davey begint het echte puppy zijn op sommige gebieden al een beetje te ontgroeien, maar is gelukkig vaak genoeg nog een echt jong hondje. Hij lijkt wel begonnen aan een soort groeispurt.

Groeispurt
Dat kun je vooral zien aan de lichaamsverhoudingen. Met name zijn poten groeien harder dan de rest van zijn lijf en dat doet af en toe lekker slungelig aan. Het echte “puppy waggelen” is nu echt wel over als je ziet hoe hard en fanatiek Davey door de tuin stuift. Aan de andere kant kom ik nog vaak genoeg mensen en kinderen tegen die direct roepen of ze die lieve puppy mogen aaien en knuffelen, dus Davey is zeker nog herkenbaar als zeer jonge hond. 

Afstand nemen
Ik merk vooral tijdens het uitlaten dat hij het piepjonge puppy zijn begint te ontgroeien. Als Davey losloopt dan bleef hij eigenlijk altijd binnen een paar meter van me, maar nu is hij op bekend terrein al vaak wat verder bij me vandaan. Gelukkig volstaat nog steeds het fluitje om hem bij me te roepen, maar het is een duidelijk verschil met eerder. 

Zelfvertrouwen
Wat ook opvalt is dat Davey wat meer zelfvertrouwen krijgt tijdens het wandelen door drukke gebieden. Hij is niet meer zo nerveus bij het drukke verkeer en verzet zich niet meer als ik een druk kruispunt nader bijvoorbeeld. Prettig vindt hij het nog steeds niet, maar het gaat steeds beter.

Links lopen
Ik laat Davey van pup af aan al zoveel mogelijk links lopen en dat vindt hij nu eigenlijk al normaal. Het is wel een beetje lastig bij de stadswallen waar afgelopen week de schapen stonden om het gras te eten. Daar wordt namelijk gebruik gemaakt van een elektrische afrastering waartegen Davey al eens gestaan heeft. Toen piepte hij behoorlijk en keek verontwaardigd om zich heen wie die schok veroorzaakte, maar hij heeft duidelijk nog geen verband gelegd met deze afrastering. Nou ja, dan het rondje maar andersom lopen zodat hij toch links van me blijft en niet in de buurt van de draden.

Trekken aan de riem
Het trekken aan de riem is nogal wisselend. Vaak loopt Davey voorbeeldig naast me, maar soms is hij zo enthousiast of ergens op gefocust dat hij de riem volgens mij compleet vergeet en maar één ding wil: er zo snel mogelijk naar toe! Ik blijf hem rustig corrigeren; aan de riem wordt niet getrokken en hij krijgt alle ruimte om te spelen en snuffelen als hij los is. Herhalen, herhalen, herhalen is hier het motto volgens mij.

Observeren
Geweldig om te zien blijft het observatiegedrag van Davey. Hij gaat dan op een mooi strategisch plekje zitten en met zijn kopje een beetje schuin eens lekker de situatie in zich opnemen. Zo schattig om te zien!

Dierenarts
Afgelopen week zijn we ook weer naar de dierenarts geweest (zie het verslag elders op de site). Als het goed is word ik dinsdag gebeld over de titteruitslagen. Ik begrijp dat de uitslagen van zijn broertjes en zusjes wisselend zijn, dus ik ben zeer benieuwd. 

Sproeier
We hebben op een paar plaatsen in de tuin gras bijgezaaid en dat moet met deze aanhoudende droogte natuurlijk gesproeid worden. Dan is Davey in zijn element hoor! Het begint met het meehelpen om de tuinslang op de juiste plek te krijgen. Vervolgens gaat Davey lekker happen naar het water dat uit de sproeier komt. Als zijn kop en lijf helemaal nat zijn wordt het tijd om eens lekker door de tuin te gaan rennen en vliegen. Als een echte Golden en helemaal onder het zand gaat hij zich dan even lekker bemoeien met de tuinwerkzaamheden en staat natuurlijk en passant nog even met zijn vieze poten tegen je aan. Hadden we maar geen Golden moeten nemen!

Familiereünie
Deze zondag hadden we familiereünie bij Familyland in Hoogerheide. Tijdens de bezichtiging afgelopen winter, toen we Davey natuurlijk nog niet hadden, hebben we netjes gevraagd of Davey mee mocht komen. Dat was gelukkig geen probleem en we hadden ook al een leuke wandeling in de buurt ontdekt. En wat heeft Davey zich geweldig gedragen vandaag! Hij stal natuurlijk de harten van de aanwezigen en ging tijdens het eten gewoon rustig naast ons liggen.

Daarna hebben we een lekker stukje met hem gewandeld door het bos en over de heide. Het was wel jammer dat de vijver, die tijdens de verkenning nog vol water stond, nu niet meer was dan een miezerige modderpoel. Leve de nieuwe Hollandse zomers! We hadden gehoopt dat Davey daar nog even lekker in zou gaan lopen, maar dat was nu geen optie. Na deze, voor Davey toch wel pittige, wandeling ging hij lekker buiten zitten bij het gezelschap en na het eten van het nodige gras moesten we natuurlijk nog even op de foto. Hij heeft heel de middag niet geslapen en was bij thuiskomst na het eten van zijn brokjes even helemaal uitgeteld. Maar wat deed hij het fantastisch! Een ideale gezelschapshond en dat geeft ons goede hoop dat we tijdens de aankomende vakantie lekker ergens een hapje kunnen gaan eten met Davey naast ons. Knap hoor!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

Voeg reactie toe