Davey

Davey Passion of Gold is onze derde hond, na Jimmy (Cocker Spaniël) en Charlie (Golden Retriever). Davey is een raszuivere Golden Retriever en afkomstig uit de kennel van Passion of Gold van Willeke en Wim Buijze in Axel. Davey is geboren op 31 mei 2019.

Fokker
Davey heeft de eerste 8 weken van zijn leven een geweldige tijd gehad bij de fokker. Willeke, Wim en Cynthia hebben er alles aan gedaan om de pups een uitstekende start te geven voor hun verdere leven. Niets was hun teveel en tijdens de wekelijkse bezoekjes konden wij de honden en de fokker goed leren kennen. Uitstekende begeleiding en communicatie; een groot compliment waard!

Werklijn
Davey komt uit een zogenaamde werklijn. Binnen de wereld van de Golden Retrievers zie je steeds meer de splitsing tussen de showlijnen en de werklijnen. Waar de honden voor de show steeds lichter (witter) lijken te worden zie je dat de honden uit de werklijn duidelijk donkerder zijn en vaak ook meer tenger. Aangezien ik heel graag met Davey jachttraining wil gaan doen, hebben we bewust gekozen voor een werklijn. In de stamboom van Davey zijn veel honden te vinden die hun sporen verdiend hebben in het veld.

Op deze website kun je de vorderingen van Davey volgen. Niet alleen zijn trainingen, maar ook bijzonderheden uit zijn hondenleventje. We hopen hem een goed en welkom thuis te kunnen bieden.