De derde week

Deze week stond in het teken van de terugkeer naar het normale leven. Zowel Hans als Marianne weer aan het werk en dus moet Davey af en toe alleen zijn in de bench. Dat gaat best goed; onder lichte dwang lokken we hem de bench in met wat lekkers en dan zonder al teveel poespas vertrekken. Soms nog een piepje, maar meestal gaat hij gewoon lekker liggen. Blijkbaar is het vertrouwen er al bij Davey dat we altijd en binnen afzienbare tijd weer terugkomen. Als ik thuiswerk ligt Davey lekker in de mand op de werkkamer, maar bij voorkeur op mijn voeten onder het bureau! Dan moet ik echt opletten als ik mijn bureaustoel naar voren of achteren schuif. Wel heel gezellig hoor en Davey vindt het allemaal prima, zolang hij maar in de buurt van je kan zijn.

Slapen
Het slapen heeft nu een vast patroon gekregen. In de late avond stop ik hem in de bench na zijn laatste plaspauze en dan gaat Davey ook direct slapen. De afgelopen week werd Davey telkens rond 06:45 uur wakker en maakt dan ook direct dermate veel kabaal dat je er wel uit moet, of je wilt of niet. Hij moet dan zeer dringend zijn behoefte doen en we zorgen ervoor dat we er al helemaal klaar voor zijn als we het deurtje van zijn bench openen. Dan is het even heel lastig om dat superblije hondje een lijntje om te doen en doet hij buiten bijna bij de voordeur direct een enorme plas.

Zindelijk
Davey wordt steeds beter zindelijk, maar is er nog niet. Met name na het slapen moet hij direct naar buiten en dat hebben we niet altijd in de gaten. Hij slaapt immers niet altijd in zijn bench, maar vindt het ook heerlijk om op het matje in de badkamer te liggen of in de lekker zachte mand in de werkkamer. Ook als we met hem gespeeld hebben moeten we er zeer alert op zijn dat hij nodig moet. Maar er gaan gelukkig ook al dagen voorbij zonder een “ongelukje”. De bench wordt overigens steeds meer zijn plekje en hij gaat er nu soms al uit zichzelf in liggen met het deurtje gewoon open. Heerlijk hoor!

Honger
Davey heeft altijd honger. Niet een beetje honger, nee, echt enorme honger! Als wij ‘s-morgens zijn maatbeker met brokken vullen in de bijkeuken staat hij soms al blaffend van opwinding naast je. Ik probeer hem wel altijd rustig te krijgen voordat hij zijn eten krijgt. Hij moet ook zitten en blijven voordat ik hem vrijgeef naar zijn etensbak. Dat gaat erg goed! Ongelofelijk hoe snel een hond dat oppikt! Ik hoef tegenwoordig al niets meer te zeggen en hoe enthousiast en hongerig hij ook is, hij gaat uit zichzelf al zitten voor zijn bak. Knap hoor! We houden ons keurig aan het etensschema van Biofood, maar zitten nog wel op een schema van 4x per dag. We geven hem, behalve vele beloningssnoepjes, tussendoor heel weinig. Een enkele keer vlees van Biofood of een lekker stokje uit zijn gekregen puppypakket. Hij groeit als kool, maar ik vind hem nog steeds wat mager. Hij woog afgelopen zaterdag 9,1 kg en is dus binnen een week weer een kilo zwaarder geworden. Zijn (lege) etensbak halen we soms weg, omdat hij tot vervelens toe deze gaat uitlikken of controleren of er toch echt niets is achtergebleven.

Bezoek aan Pet’s Place
In het kader van de socialisatie heb ik Davey deze week meegenomen naar de Boerenbond of Pet’s Place zoals dat tegenwoordig genoemd schijnt te worden. Wat een feest was dat! Ik heb even overwogen om hem in een boodschappenwagentje te zetten, maar aangezien het niet druk was toch maar gewoon aan het lijntje meegenomen. Wat hangen daar een lekkere geuren (en vooral precies op neushoogte voor Davey) en wat hebben ze leuke speeltjes! Uiteindelijk in de opruimingsbak een Kong voor puppy’s gekocht, maar daarover later meer. Aangekomen bij de kassa waren de medewerkers natuurlijk heel erg enthousiast over die lieve pup en kreeg hij wat lekkers. Met de grootste moeite kreeg ik hem weer mee. Voorbeeldig gedragen weer!

Andere honden
Met andere honden doet Davey het erg goed. Zoals op de cursus geleerd probeer ik Davey als hij aangelijnd is langs de andere honden te manoeuvreren, zonder dat ze mogen spelen. Dat gaat meestal goed. Maar bij de losloopgebieden laat ik de honden gewoon begaan, hoe groot ze ook zijn! Davey benadert vreemde honden voorzichtig en gaat er vaak even bij zitten of liggen. Soms draait hij zelfs onderdanig op de rug. Maar na deze kennismaking toont hij voorzichtig initiatief en probeert met 1 pootje contact te maken. Tot nu toe gaat dit uitstekend met alle honden die we tegengekomen zijn. Met zijn goede vriend Ollie is het natuurlijk een heel ander verhaal. Davey is inmiddels groter dan Ollie en ze breken de tent af met z’n tweeën. De laatste keer tijdens een oppasavondje was het zelfs zo erg, dat er besloten werd om Ollie maar even ergens anders onder te brengen. Ze weten gewoon niet van ophouden en dan met name Davey niet.

Wil er nu écht niemand spelen?

Het gaat dus erg goed met Davey. Het is wel weer even wennen voor ons qua planning en organisatie èn het vroege opstaan in het weekend natuurlijk, maar daar vinden we onze draai wel in. Het is een schat van een hond met nog steeds erg scherpe tandjes; die mag hij wat mij betreft snel wisselen!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

8 reacties