Onze honden

Jimmy
Al sinds ons trouwen hebben wij honden gehad. Het begon allemaal met Jimmy (1990 – 2004), een Engelse Cocker Spaniël in de kleur blauwschimmel. Een geweldig enthousiaste hond die samen met zijn broer Sjors is opgegroeid en samen ook regelmatig de tent afgebroken hebben. Wat een energie had deze hond! Een heerlijke huisvriend, ook erg lief voor onze opgroeiende zonen en gewoon een geweldige hond! Jimmy is uiteindelijk 13 jaar geworden zonder noemenswaardige gezondheidsklachten.

Jimmy

Na het overlijden van Jimmy hebben we even getwijfeld over een nieuwe hond. Maar we waren er na een maandje al achter dat we een huisvriend toch wel erg misten en gingen weer op zoek naar een pup. In eerste instantie weer een Cocker Spaniel, maar we vonden een Golden Retriever toch ook wel erg leuk en mooi. En zo geschiedde; via de GRCN kwamen we terecht bij een fokker in Helvoirt: ’t Klein Laar van Wim en Jeanne Burgmans.

Charlie
Charlie (2004 – 2018) was een hondje uit een nest van 10. Een heel bescheiden en rustige pup en in onze herinnering ook een voorbeeldige hond, ook al als pup. Met Charlie hebben we puppytraining en gehoorzaamheid gedaan bij Multidog in Dinteloord, de hondenschool van Arno Brosky. Pas daar maakten we voor het eerst kennis met jachttraining en wat vond hij dat leuk! Vele cursussen gevolgd en C diploma gehaald. Helaas was Charlie wat te hard in de bek (hij hapte vaak nog een keer in het wild), waardoor we regelmatig gediskwalificeerd werden of een een slechte score behaalden. Neemt niet weg dat ik jarenlang met veel plezier met hem getraind heb. Een geweldige hond was Charlie in goede en slechte tijden. Op bijna 14-jarige leeftijd hebben we hem in juni 2018 in moeten laten slapen. Hij was gewoon op. We denken met ontzettend veel plezier en liefde aan hem terug.

Davey
En nu dus Davey! We hebben na het overlijden van Charlie de tijd genomen om te verhuizen naar een mooi plekje in Klundert met een riante tuin. We zijn ook heel goed gaan nadenken of we weer een hond wilden nemen, maar daar waren we toch wel snel over uit. Absoluut weer een Golden en bij voorkeur eentje uit een werklijn, want dat bezig zijn met je hond op prachtige locaties was toch wel erg goed bevallen. Davey is het dus geworden, bij de geweldige fokkers Wim en Willeke Buijs uit Axel, kennelnaam Passion Of Gold. Op deze website kun je de vorderingen van Davey volgen.