Herfstwandeling Ulvenhoutse Bos

Op deze prachtige herfstdag hebben we lekker gewandeld in het schitterende Ulvenhoutse Bos. Dit losloopgebied voor honden was altijd dè grote favoriet van onze vorige hond Charlie en ook Davey vindt het hier geweldig!

We waren bepaald niet de enige bezoekers van dit mooie stukje natuur ten zuiden van Breda deze zondag. Het was af en toe dan ook opletten met mountainbikers, die tot onze ergernis dwars door een losloopgebied voor honden sjeesden, en natuurlijk vele wandelaars, waarvan de meesten gelukkig met honden.

Davey wil namelijk nog wel eens onstuimig zijn als hij andere mensen ziet en wil uit enthousiasme ook nog wel eens tegen mensen aanspringen. De meeste hondeneigenaren vinden dat niet zo’n probleem, maar op dergelijke drukke dagen lopen er ook wel eens gezinnetjes in hun zondagse outfit. We zijn druk bezig om dat springen af te leren, maar ja….. Maar met wat passen en meten ging het prima.

Charlie was altijd dol op het beginstukje van de wandeling, waar het terrein heel erg afwisselend is. Heerlijke bossen, dan weer wat openere stukken en natuurlijk water! Ook Davey had al heel snel de smaak te pakken en waar hij in het begin alleen naar het water trok als wij er wat ingooiden, was hij later zelf al nadrukkelijk op zoek naar het water. Zoals een echte Golden betaamt!

Na de nodige sprintjes door het water en heerlijk ravotten met (slecht luisterende) andere honden zag Davey er niet meer echt showringbestendig uit, maar dan hadden we maar een ander type hond moeten nemen. Davey en wij hebben genoten en uiteindelijk stiekem nog bijna 4,5 kilometer gewandeld. Heerlijk!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

Voeg reactie toe