Davey ophalen bij de fokker

Vandaag is het eindelijk zover: we mogen Davey gaan ophalen! De afgelopen 1,5 maand zijn we wekelijks naar Axel gereden om de pups en Wim , Willeke, Cynthia en Jeffrey te bezoeken. Doel was natuurlijk om de pups (en de fokker!) te laten wennen aan de toekomstige eigenaren, maar ook om uiteindelijk te kunnen bepalen welke pup het beste bij welke baasjes past. Sinds vorige week weten we dat “puppy bruin” ofwel Davey Passion of Gold ons hondje gaat worden. Davey heeft ons vanaf het begin al aangesproken en liep ook vaak naar ons toe of achter ons aan als we weggingen. Zoals Willeke het al treffend omschreef: “de pups zoeken eigenlijk altijd zelf hun baasje uit”. We zijn er dolblij mee!

Davey komt uit het “D-nest” van Passion of Gold en is dus het vierde nestje. Alle officiële namen van de 8 hondjes moeten dus met een “D” beginnen. Wij hebben van het begin af aan al besloten dat we ook de roepnaam met een D zouden laten beginnen en hebben ook al vroeg de naam Davey doorgegeven. Helemaal verassend was het dus niet dat we uiteindelijk Davey toegewezen kregen! Uit hetzelfde nestje heeft ook Diego zijn officiële naam ook als roepnaam gekregen; de andere pups hebben leuke afwijkende roepnamen gekregen. De roepnamen van de reutjes zijn Davey, Diego, Bo en Quinto. De teefjes zijn: Abby, Ivy, Dewi en Djaen.

Maar goed, vandaag op zaterdag 27 juli 2019 mogen we Davey eindelijk gaan halen. Toeval bestaat niet: 27 juli is precies de datum dat Charlie jarig was! Na een voorspoedige rit arriveren we, voorlopig voor het laatst, in Axel. We zijn vandaag al de tweede eigenaren die een pup komen halen, want Mandy is ons voorgegaan om Abby mee te nemen. Nadat we eerst de papierwinkel hebben afgehandeld haalt Wim onze Davey alvast tevoorschijn. Wat is het toch een aandoenlijk beestje. Natuurlijk wordt er nog even binnen geplast, maar ondanks de opmerking van Wim dat “het nu niet meer mijn hondje is” wordt dit natuurlijk keurig opgeruimd. Willeke geeft ons nog de laatste aanbevelingen en tips mee, maar we merken later dat daar niet zoveel van is blijven hangen. De aandacht gaat natuurlijk volledig naar Davey! Maakt niet uit, dan appen we gewoon de vragen!

Nog even de formaliteiten afhandelen

Natuurlijk wordt er nog even geposeerd in de tuin met mama Amer erbij en wordt Davey officieel door Willeke aan Hans overgedragen. Dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan en we nemen hartelijk afscheid van iedereen. Zal voor Wim en Willeke toch ook wel even een momentje zijn hoor, om telkens een pup te zien vertrekken. Maar ze komen allemaal op een heel goed adres terecht, daar heeft de voorselectie wel voor gezorgd!

De overdracht aan de toekomstige voorjager!

Wat een cadeaus krijgen de pups mee zeg! Een hele doos vol met speeltjes, snoepjes, riempje, een prachtige foto, een zak voer en zelfs een heel puppypakket met de naam van Davey erop. Zo ontzettend leuk! We zetten Davey achterin de auto en hij mag lekker bij Marianne op schoot. Hans mag taxichauffeur spelen met de passagiers achterin, maar we hadden al besloten dat we halverwege zouden wisselen en Davey even zouden laten plassen. Dat liep even anders, want Davey gaf geen kik en ging heerlijk ontspannen slapen in de auto! Gelukkig maar, want het was ondertussen behoorlijk slecht weer geworden. Nadeel voor Hans was dat er dus niet gewisseld werd en we in één ruk naar huis gereden zijn. Wat een kanjer is Davey zeg!

Vanaf nu is Klundert zijn woonplaats, hartelijk welkom lieve Davey!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

1 reactie