4,5 week na de operatie

We zijn blij te kunnen melden dat het erg goed gaat met Davey. Nog slechts een enkele keer lijkt hij wat stijfjes bij het lopen, maar vergeleken met de weken vlak voor de operatie is het een duidelijke verbetering. Natuurlijk weten we nog niet hoe het zal zijn als zich hij het gewricht weer volledig gaat belasten, maar het ziet er goed uit!

Aan de lijn
We houden ons nog steeds strikt aan de opdracht die we meegekregen hebben en houden Davey dus nog aan de lijn. Dat wordt met de dag lastiger. Davey heeft ontzettend veel energie en ook hebben we het idee dat zijn pubertijd wat begint op te spelen. Het valt ook niet mee voor zo’n jonge hond natuurlijk. In het gareel blijven zodra we buiten komen en tegelijkertijd in een belangrijke opgroeifase rustig moeten blijven.

Slopen
We merken dat ook goed aan het alleen laten van Davey. Waar hij tot voor kort moeiteloos even alleen kon zijn, gaat hij nu dingen slopen (planten, tijdschriften) of met pantoffels in de weer. We stoppen hem dan ook noodgedwongen wat vaker in de bench. Dat vindt hij niet leuk, want hij gaat uit zichzelf eigenlijk nooit in de bench liggen. Als hij moe is en wil rusten gaat hij meestal onder de tafel liggen. Lekker op het kleed, goed beschermd en toch vlakbij ons, maar nu is het simpelweg beter voor onze gemoedsrust om Davey in de bench te laten als we weggaan.

Wandelingen
De wandelingen worden steeds een beetje langer en ook dan merken we geen terugslag. Na een goede wandeling is hij ook een beetje rustiger in huis, maar je merkt aan alles dat hij los wil rennen en spelen met andere honden. Hij kan simpelweg zijn energie niet kwijt.

Binnenkort weer loslopen
We kijken dan ook enorm uit naar woensdag 26 februari: de dag dat Davey weer los mag lopen! Zoals het nu gaat is er eigenlijk geen enkele belemmering meer om weer los te mogen lopen. Natuurlijk moeten we dit doseren en zullen we bijvoorbeeld beginnen in de tuin, want dat is iets wat Davey enorm mist. Elke keer als hij mij of Marianne ziet lopen in de tuin wordt hij helemaal gek en wil hij erbij zijn. We houden er dan ook serieus rekening mee en proberen vaak op slinkse wijze een andere deur te nemen, zodat Davey het niet merkt. Maar zoals al vaker gemerkt is hij bepaald niet dom en heeft hij het altijd in de gaten.

Gezelschap
Sowieso wijkt Davey niet van je zijde. Of ik nu aan het werk ben in de werkkamer of wat aan het rommelen in huis, Davey is altijd ongemerkt in de buurt en dat is natuurlijk ontzettend gezellig. Hij vraagt wel wat vaker aandacht, maar ook dat zal komen door zijn energie.

De vacht geneest goed

Netjes volgen
Het lopen aan de riem is wel een probleempje momenteel. Davey wil continu voorop lopen en de leiding nemen. We proberen dat te corrigeren door hem af te leiden, de andere kant op te lopen of hem simpelweg de weg af te snijden waardoor hij wel achter je moet lopen. Zodra hij echter weer de ruimte krijgt schiet hij weer naar voren. Het is echt een punt van aandacht voor de training die we weer op willen gaan pakken. Hij lijkt het netjes volgen wat verleerd te zijn of het heeft te maken met een fase war hij zich in bevindt.

Gehoorzaamheidstraining
We zijn wel weer begonnen met gehoorzaamheidstraining in de tuin. Tijdens het uitlaten worden we natuurlijk regelmatig aangesproken door vrienden en hondenbezitters die benieuwd zijn hoe het met Davey gaat. Tijdens zo’n gesprekje proberen we Davey rustig te laten zitten, maar dat duurt altijd maar even of hij wil uit alle macht naar de mensen en honden toe. We hebben dit rustig geoefend in de tuin en na wat onstuimige minuten leek het kwartje gevallen en daalde er een soort van rust over Davey heen. We konden moeiteloos om elkaar heen lopen zonder dat Davey reageerde. Ook gewoon even met elkaar praten ging goed. Hij kan het dus wel, maar dan moeten er heel weinig prikkels in de omgeving zijn!

Uitstekende neus
De puzzels van Nina Ottesson gebruiken we ook nog dagelijks en we doen heel veel zoekspelletjes met Davey. Dat vindt hij geweldig en hij is er ook ontzettend goed in. Zelfs de meest onmogelijke plekjes weet hij te vinden en we lopen tegenwoordig al een extra rondje om zijn neus te misleiden, maar hij trapt er zelden in.

Mooie hond
We krijgen nog dagelijks complimenten over het uiterlijk van Davey. Altijd leuk om te horen natuurlijk en we vinden zelf ook dat hij met de dag mooier wordt. Zijn vacht wordt voller en hij wordt wat zwaarder om te zien, maar natuurlijk is het nog gewoon een echte puber. De wegschoren plek bij zijn schouder begint ook weer aan te groeien. Het waren eerst nog flinke stoppels, maar nu wordt het alweer lekker zacht. Het is helaas nog wel duidelijk zichtbaar, maar dat komt wel weer.

Foto op plexiglas
In de tussentijd hebben we de hal van onze woning een beetje opgeknapt en daar heeft een foto in plexiglas van Davey met zijn 3 broertjes een mooi plekje gekregen. Het is erg fraai geworden, maar door de schittering wat lastig te fotograferen. We zijn er erg blij mee! Davey is het hondje rechtsboven.

Tot zover weer de update en we hopen over 1,5 week te kunnen melden hoe Davey het loslopen heeft ervaren!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

Voeg reactie toe