Davey op controle

Het is vandaag 2 weken geleden dat Davey geopereerd is aan OCD aan zijn schouder. Het was dan ook tijd voor de controle bij de Verwijskliniek. Gelukkig gaat alles goed en mag Davey weer wat meer gaan doen!

We hadden zelf ook al de indruk dat het steeds beter gaat met Davey. Hij is levendig, enthousiast en helaas ook steeds opstandiger. Logisch natuurlijk, want hij kan zijn energie niet echt kwijt momenteel. We waren dan ook zeer benieuwd of er bij de controle nog bijzonderheden uit zouden komen.

De chirurg die Davey ook geopereerd heeft, Anneleen Spillebeen, heeft Davey gecontroleerd en de laatste hechting verwijderd. Ze was erg tevreden over hoe het gaat en gaf aan dat we nu elke dag 1 à 2 minuten langer met Davey mogen gaan wandelen. Nog steeds heel kalm, rechte lijnen en niet opspringen of spelen met andere honden. Dat houdt dus ook in dat hij over een week alweer een kwartiertje rustig mag wandelen. Gelukkig! De wond is goed hersteld, maar zijn spierweefsel is nu wel wat minder aan de linkerzijde. Dat komt allemaal wel weer terug.

Als alles goed blijft gaan mag Davey over 4 weken ook weer los gaan lopen. Nog steeds rustig natuurlijk en langzaam opbouwen, maar ook dat is goed nieuws! Anneleen gaf ook aan dat hij uiteindelijk na een paar maanden alles weer mag doen, inclusief springen en spelen met andere honden. Ook de jachttraining zou dan weer opgepakt kunnen worden.

We zijn erg blij met deze berichten, want Davey wordt steeds lastiger te hanteren. Binnen gaat het goed, maar vooral de eerste wandeling ‘s-ochtends is een drama. Davey sleurt en trekt en wat we ook proberen om hem rustig te krijgen, het heeft geen effect. Ook bij aankomst vanmorgen bij de Verwijskliniek was Davey niet te hanteren. Ik heb op de parkeerplaats zeker 5 minuten nodig gehad om hem weer enigszins in het gareel te krijgen, maar toen we naar binnen gingen begon het feest weer van voor af aan. Begrijpelijk natuurlijk dat hij deze ruimte associeert met mindere ervaringen, maar ik vraag me af of dat het is. Hij is namelijk nog steeds ontzettend vrolijk en enthousiast, ook in de kliniek en lijkt geen angst te kennen.

Volgens Anneleen gaat het een groot verschil maken dat Davey weer wat verder kan wandelen. Ook mogen we gerust een keertje wat harder optreden als het weer te gek wordt. Dat deden we nu niet echt, uit angst voor de gevolgen na de operatie maar het is dus geen probleem. We zullen Davey ook weer wat meer gaan trainen en de gehoorzaamheidsoefeningen weer gaan doen, want het uitlaten is nu behoorlijk frustrerend voor zowel baas als hond. Volgens Anneleen zouden we een tuigje kunnen overwegen, maar ik wil het eerst proberen met een jachtlijntje.

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

1 reactie