De vierde week

Davey is inmiddels 12 weken oud. Hij doet het geweldig en wordt steeds mooier (dat vinden wij natuurlijk, maar hij krijgt ook erg veel complimenten). Davey heeft een heel fijn koppie en daarom denken andere hondenbezitters wel eens dat Davey een teefje is, maar gelukkig vertoont hij al genoeg typisch reuengedrag om dat te ontkrachten.

Helpen met tuinieren
Davey heeft ontdekt dat hij kan “helpen” met tuinieren. We hebben nogal wat ongewenste groei tussen het gras en als bezigheidstherapie ga ik wel eens lekker in het gras zitten om die plantjes er met wortel en al uit te trekken. Dat hoef je natuurlijk maar één keer aan die intelligente Golden van ons te laten zien, want hij had al heel snel door dat hij daar prima bij kan ondersteunen. Fanatiek trekt hij elke, wat grotere, pol uit de grond om er daarna lekker op te gaan kauwen. Helaas maakt hij daarbij geen onderscheid tussen het onkruid en de gezonde graspollen! Nou ja, het was toch al geen Wimbledon tapijt!

Spelen met Ollie
Afgelopen woensdag heb ik Ollie opgehaald om samen even lekker te kunnen spelen. De filmpjes daarvan heb ik eerder deze week al gepost. Het viel niet mee hoor, twee super enthousiaste honden in toom houden! Wat wel opviel is het verschil in karakter; Davey kijkt regelmatig eerst even wat er allemaal gebeurt om na die uitvoerige observatie helemaal los te gaan. Hij is inmiddels ook al een kop groter dan Ollie, dus dat gaat heel hard.

Davey groeit hard
Davey weegt inmiddels ruim 10 kg, dus groeit als kool. Niet zo vreemd, want hij (vr)eet zijn bak in notime helemaal leeg en lijkt daarna nog steeds honger te hebben. Hij ziet er echter prima uit, dus we blijven netjes de door Biofood aanbevolen hoeveelheid eten volgen, gebaseerd op zijn gewicht. Af en toe krijgt hij een lekker stukje vlees en dan is het helemaal smullen natuurlijk. We moeten wel weer even wennen aan de “luchtjes” in huis. Ondanks dat hij als een blok ligt te slapen gaat er af en toe blijkbaar toch een ventieltje open aan de achterkant. Wat een lucht kan zo’n hondje verspreiden, pffff! Volgende week gaan we trouwens nog even naar de dierenarts om de titterwaardes te controleren. Ik ben benieuwd!

Heerlijk slapen op de schoen van het vrouwtje!

Aan de riem
Wandelen aan de riem gaat steeds beter. Davey is inmiddels niet meer bang van druk verkeer, maar blijft wel op zijn hoede en is nog wel wat onrustiger dan. Dat uit zich in trekken aan de riem of juist wat achter je blijven lopen. Het is echter al enorm verbeterd. Lastig is wel dat hij graag zijn behoefte doet, zo ver mogelijk van het pad vandaan. Dan wordt het lastig, want op een gegeven moment is de lijn natuurlijk gewoon niet langer. Na een hoop gedraai en getol gaat hij dan meestal uiteindelijk toch maar zitten. De zindelijkheid in het algemeen gaat steeds beter en het aantal ongelukjes neemt af. Meestal zijn de ongelukjes een feit doordat we zelf niet alert genoeg zijn.

Naar de korfbal
Gisteren is Davey een tijdje bij de buren geweest, omdat wij zelf aanwezig moesten zijn bij een toernooi van de plaatselijke korfbalvereniging. Het is heel goed gegaan en hij heeft zich prima gedragen! In de middag heeft Marianne hem nog even opgehaald om hem mee te nemen naar het drukke korfbalcomplex. In het kader van de socialisatie vonden we het goed dat hij kon wennen aan drukte, gillende kinderen, een omroeper en muziek. De omroepinstallatie stond voor Davey een beetje te hard, maar verder ging hij rustig liggen of spelen met de aanwezige kinderen. Grappig om te zien hoe hij omging met de soms nog erg jonge kinderen en zijn waterbak. Uiteindelijk heb ik bewust nog een rondje met hem gelopen door de kantine en toen was het wel weer mooi geweest. De warmte begon ook zijn tol te eisen en hij heeft de rest van de avond niet zoveel meer gedaan.

De put van Wagenberg
Vanochtend zijn we met Davey naar de Put van Wagenberg gegaan. We waren eigenlijk benieuwd of hij uit zichzelf het water al in zou gaan. Aangezien het vandaag meer dan 30 graden zou worden zijn we al op tijd vertrokken. We waren bepaald niet de enige hondenbezitter die dat plan had opgevat, want het was behoorlijk druk. Honden kunnen er erg lekker zwemmen, maar op de meeste plaatsen zijn de zijkanten toch nog wat te hoog voor Davey. Dit werd mede veroorzaakt door de lage waterstanden.

Ook door de enorme afleiding van alle andere honden ging hij nog niet het water in, maar dat zal zeker niet lang meer duren gezien zijn grote belangstelling ervoor. We gaan zeker nog eens terug op een rustiger moment. Wel erg leuk om te zien hoe Davey met de andere honden omging. Bij sommige honden ging hij onderdanig liggen, andere honden waren zo enthousiast dat hij daar toch wel een beetje van onder de indruk was. Maar na een tijdje zag je aan zijn gedrag dat hij het toch wel erg leuk vond en kregen we hem bijna niet meer mee en heeft hij heerlijk gespeeld!

Verbeterpuntjes
Alleen maar goed nieuws dus? Ja eigenlijk wel, maar er zijn natuurlijk nog wel verbeterpuntjes. Davey springt uit enthousiasme nog te vaak tegen mensen aan. Dat moet er echt nog uit, want daar is niet iedereen van gediend natuurlijk. Ook kan hij nog wat bijterig reageren en dat is door de scherpe tandjes geen pretje natuurlijk. Ook het voorkomen op alleen zijn naam gaat nog niet altijd goed, in tegenstelling tot het fluitje, want dat gaat geweldig. Tot zover weer op deze warme zondag!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

1 reactie