Loonse en Drunense Duinen

We zijn voor de afwisseling weer eens naar de prachtige Loonse en Drunense Duinen gereden. Daar liggen schitterende losloopgebieden voor de hond met bos en duinen, maar ook met water waar de honden heerlijk kunnen ravotten.

We gokten er een beetje op dat het niet al te druk zou zijn, want dit schijnt het meest populaire losloopgebied van Nederland te zijn. We hebben dat wel eens ondervonden toen we op een zondag hier naar toe waren gereden en dat vonden we geen succes.

Nu viel het gelukkig mee met de drukte en kon Davey heerlijk zijn gang gaan zonder dat we telkens in hoefden te grijpen. Er waren wel opvallend veel grotere honden waar Davey toch wel zichtbaar van onder de indruk was, zeker als ze met 2 tegelijkertijd op hem afkwamen. We zijn maar snel doorgelopen naar een wat rustiger plekje.

Ondertussen kon ik mooi met Davey nog wat oefeningetjes doen, want in dit soort omgevingen krijgt Davey extra veel prikkels en daar is hij erg gevoelig voor. Ook nu weer, want bij de “af en blijf” ging hij er weer tot 2 keer toe vandoor. Gelukkig kon ik nog tijdig ingrijpen en daarna ging het wel goed. We blijven het proberen!

Na de heerlijke wandeling hebben nog even lekker geluncht op het terras van De Roestelberg, die goed ingesteld zijn op honden (en hun baasjes!). Het was weer een leuke wandeling!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

Voeg reactie toe