Puzzelen deel 2

In het vorige filmpje liet ik jullie de eenvoudige puzzel zien van Nina Ottosson, de zogenaamde Dog Smart. Davey vindt deze nog steeds erg leuk, maar hij is eigenlijk al te eenvoudig voor hem. Toch gebruiken we de puzzel nog dagelijks, zodat hij wat moeite moet doen voor zijn brokjes, want verder krijgt hij vanwege de nasleep van de operatie maar weinig beweging momenteel.

We hebben hem nu ook de tweede puzzel gegeven en deze is een stuk uitdagender. Waar Davey de Dog Smart met veel beleid oplost pakt hij deze Dog Twister met wat meer geweld aan. De vorige puzzel pakte Davey heel voorzichtig de houten blokjes op, maar bij deze puzzel is het de bedoeling dat de schuifjes verschoven worden, waardoor er een brokje tevoorschijn komt.

Davey snapt na een paar keer voordoen al snel wat de bedoeling is en gaat enthousiast op zoek naar de beloning. Blijkbaar heeft hij met zijn poten de grootste en vooral de snelste kans op succes, want met het nodige geweld weet hij ze allemaal feilloos te vinden. Mooi om te zien en vooral aan het einde, als hij zeker weet dat er niets meer te vinden is en hij me vragend aankijkt of we dit leuke spelletje nog een keer kunnen spelen!

De schuifjes kunnen ook nog vergrendeld worden door de witte hendeltjes naar binnen te schuiven, maar dat is nu nog wat te moeilijk. Davey moet dan zelfstandig aan het witte hendeltje trekken en vervolgens gaan schuiven. Die hoogste moeilijkheidsgraad bewaren we nog even voor later!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

1 reactie