Puzzelen

Davey mag tot 2 weken na zijn operatie bijna niet wandelen, rennen en spelen. Om zijn energie toch een beetje kwijt te kunnen hebben we 2 spelletjes gekocht van Nina Ottosson. Vandaag het verslag van de ervaringen met de eenvoudige puzzel. Erg leuk om te zien hoe snel Davey begrijpt wat de bedoeling is!

Het is af en toe best frustrerend om te zien dat Davey wil gaan rennen en spelen, maar dat mag natuurlijk niet. Het is pas 4 dagen geleden dat hij geopereerd is en hoewel hij al best weer goed beweegt zijn we erg voorzichtig met hem. We willen uiteindelijk wel weer een gezonde en fitte Golden Retriever hebben!

Davey krijgt als afleiding vaak een grote kauwstaaf, maar om zijn hersenen ook wat te prikkelen hebben we 2 puzzeltjes gekocht van Nina Ottosson. Hiermee laten we Davey werken voor zijn maaltijden en daarmee hopelijk ook wat energie verbruiken. We beginnen met de Dog Smart Composite puzzel.

In het begin begrijpt Davey niet goed wat de bedoeling is. Het ruikt allemaal erg interessant, maar hij heeft geen idee hoe hij bij het lekkers kan komen onder het houten blokje. We doen het een aantal keren voor en laten duidelijk zien dat er wat onder het blokje ligt, maar Davey krijgt het niet voor elkaar. Om het wat eenvoudiger te maken zetten we het blokje een beetje schuin, zodat Davey het alleen maar hoeft om te gooien. Dat gaat al beter en hij heeft er zichtbaar plezier in. Logisch, want voor eten doet hij alles!

We besluiten hem nog een beetje te helpen door maar met 1 blokje tegelijk te werken. Ineens valt het kwartje en snapt Davey dat als hij het blokje optilt er iets lekkers te halen valt. Nu is hij niet meer te stoppen! Het duurt dan ook niet lang of Davey weet nu onder alle blokjes zijn voer te vinden. Grappig om te zien hoe hij dat met veel beleid doet. ik had eigenlijk verwacht dat hij met zijn poot net zo lang tegen het houten blokje zou stoten tot het omvalt, maar hij pakt juist heel weloverwogen en voorzichtig het blokje op om het ergens anders neer te zetten en snoept dan het lekkers op. Wat een knappe hond!

Ik ben benieuwd of hij de volgende ochtend nog weet wat de bedoeling is, maar Davey snapt het allemaal nog prima. Hij vindt het een geweldig leuk spelletje en wij zijn blij dat we hem weer wat te doen kunnen geven. Op naar zijn verdere herstel!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

Voeg reactie toe