Strandwandeling met D-nest

Het is veel te lang geleden dat ik de site van Davey heb bijgewerkt. Ik zal proberen dit weer een beetje frequenter te doen! Met Davey gaat het hartstikke goed, maar daar zal ik een andere keer meer over schrijven. Vandaag gaat het over de strandwandeling, samen met 2 broertjes en een zusje van Davey.

Marianne en ik hebben al vaker afgesproken met Jack, Marianne, Mandy en Mirella en dat was altijd ontzettend leuk en gezellig. Helaas gooide de blessure van Davey en Corona roet in het eten, want dat wilden we echt wel vaker blijven doen. Nu kwam het echter toevallig zo uit dat Jack, Marianne en wij tegelijkertijd vrij waren en dus was de afspraak snel gemaakt om gezamenlijk een strandwandeling te maken. Zijdelings kwam het te sprake met Ingrid en ook zij gaf direct enthousiast aan ook wel mee te willen. Toen ook Mandy er nog bij kwam was het feest compleet natuurlijk. Cynthia moest helaas werken die ochtend, anders waren we zelfs met 5 hondjes uit het D-nest geweest.

Davey

Afgelopen donderdag was het zover; keurig op tijd arriveerde iedereen op de parkeerplaats bij Vrouwenpolder. Waar we ‘s-morgens nog wat zorgelijk naar buiten keken en het in Klundert zelfs een beetje spetterde werd het onderweg naar Zeeland steeds beter weer. Eenmaal aangekomen brak zelfs de zon door. Wat een geluk! Na elkaar kort begroet te hebben was het tijd om de hondjes uit te laden. Wat hadden ze er zin in! Ze waren bijna niet te houden toen we richting het strand liepen. Hijgend en sleurend werden we richting de trap getrokken. De lessen van netjes volgen vergaten we gemakshalve maar even, want dat had nu echt geen enkele zin.

Bo en Diego

Eenmaal op het strand aangekomen de hondjes snel bevrijd van de riem en los konden ze. In alle opwinding kreeg ik Davey niet zo snel los en moesten we andere 3 hondjes weer even tot de orde roepen. Natuurlijk moesten de 3 reuen eventjes wennen aan elkaar, maar dat was na een paar keer mannelijk uitdagen zo voorbij. Bo en Davey houden we op de jachttraining zoveel mogelijk uit elkaar, omdat ze ontzettend de neiging hebben elkaar af te willen troeven, maar ook dat ging nu prima.

Abby

Geweldig om te zien hoe de honden tekeer gingen met elkaar en hoeveel ze op elkaar lijken. Echt allemaal met een eigen karakter, maar o zoveel overeenkomsten. In het gekrioel was het regelmatig erg lastig om je eigen hond terug te vinden, laat staan foto’s te nemen! Dat laatste was sowieso wel een dingetje, want uiteindelijk zijn de foto’s op deze pagina overgebleven van de ruim 600 gemaakte foto’s! Wat wil je ook met 4 van die Speedy’s!

Davey, Bo en Abby
Valt niet mee hoor, dat poseren!
Abby afleiden met een balletje
Davey en Diego
Abby

Abby hield zich als enige vrouw in het gezelschap prima staande en met name Diego was erg van haar gecharmeerd. Davey was zoals altijd helemaal gefixeerd op de ballen die we afwisselend weggooiden op het strand en in het water. Niet te diep natuurlijk, want het zeewater is nog erg fris in deze tijd van het jaar. Bo vindt alles en iedereen leuk en moet ook echt iedereen even begroeten, zeker als die mensen ook nog een hondje bij zich hebben. Bo had ook als enige reu in de gaten dat er verderop een loops teefje liep. Daar moest hij natuurlijk toch even kennis mee maken, je weet immers maar nooit!

Bo en Diego
De mannen proberen indruk te maken op Abby

Het was ondertussen heerlijk weer geworden en we slenterden lekker verder onder het genot van een lekker worstenbroodje. Een paar keer hebben we geprobeerd om de honden netjes te laten poseren, maar het is overduidelijk dat dit geen honden uit de showlijnen zijn! Ravotten, rennen en zwemmen zijn natuurlijk ook veel leuker dan dat stomme geposeer! Uiteindelijk is het toch min of meer gelukt en ja, dan zijn het toch wel echt prachtige hondjes hoor!

Diego kwam nog even speciaal bij mij knuffelen, maar dat vond Davey niet zo’n goed idee natuurlijk!

Diego komt even knuffelen
Dat vindt Davey niet goed!
Kijk die blik van Davey! Als je het nog eens probeert, maat!
Davey

Hilarisch was het moment dat de hondjes wat lekkers kregen van Marianne. Wat een aandacht ineens! Het is duidelijk: de liefde van het D-nest gaat door de maag!

Mandy moest nog met Abby gaan trainen in Axel en dus hebben we de wandeling niet al te lang gemaakt. Ben trouwens wel benieuwd of ze nog vooruit te branden was op die training, want op het strand wilde ze echt niet onderdoen voor die stoere mannen! Op de parkeerplaats hebben we nog lekker koffie en thee gedronken en toen was het weer tijd voor de terugreis.

Wat hebben we ontzettend genoten met z’n allen. Heerlijk weer, prettig gezelschap en 4 honden die het geweldig met elkaar konden vinden. Zeker voor herhaling vatbaar en als de omstandigheden het toelaten natuurlijk met alle broertjes en zusjes van het D-nest. Dat zal me een spektakel geven!

Mandy en Abby
Marianne, Hans en Davey
Marianne, Jack en Diego
Ingrid, Corné en Bo

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

2 reacties

  • Super mooi verslag van ons uitje op ht strand .Wat een plezier hadden we met onze kanjers en met mekaar…De vele mooie foto’s zeggen genoeg.Voor herhaling vatbaar…en ook benieuwd naar de hereniging met de andere…..