Dagje strand

Op vrijdag 21 augustus hadden we allebei een vrije dag. We waren al een hele tijd van plan om weer eens een dagje naar het strand te gaan, maar het kwam er telkens maar niet van. Voor Davey was het al sinds 24 september 2019 geleden dat hij op het strand was, dus we waren zeer benieuwd wat hij ervan zou vinden. Hij (en wij ook) hebben genoten!

Nadeel van het naar het strand gaan met je hond is dat veel stranden gedurende de zomer overdag niet toegankelijk zijn voor honden. Maar na een beetje zoeken en informeren bij andere hondeneigenaren werden we gewezen op ’t Gorsje bij Ouddorp. Een mooi breed strand, bijna tegen de Brouwersdam aan gelegen. Veel families met kinderen, maar als je een klein stukje doorloopt heb je het strand bijna voor jezelf, zelfs met dit mooie weer in augustus.

Nadat we de auto geparkeerd hadden en Davey even laten drinken, wandelden we richting het strand. Het was een behoorlijk winderige dag en bij de duinovergang twijfelden we even of we wel de juiste keuze gemaakt hadden. Het zand stoof letterlijk rond je oren, maar gelukkig was dat alleen bij de overgang. Davey had binnen de kortste keren in de gaten dat we iets leuks gingen doen, want hij was bijna niet te houden. Na veel corrigeren, rode striemen in mijn handen en heel snel doorlopen om hem los te kunnen laten kon het feest beginnen.

Davey rende direct naar het water en toen zijn tennisballetje in het water werd gegooid rende hij er meteen in. Dat spelletje hield hij heel lang vol en ondanks de hoge golven was hij niet uit het water te slaan. Zelfs als andere honden voorbijkwamen ging hij heel even kijken, maar was daarna weer volledig gefixeerd op de bal. We probeerden nog even lekker op een handdoekje te gaan zitten, maar met een drijfnatte hond die het liefste tegen je aan komt liggen viel dat niet mee!

Tussendoor werd het natuurlijk tijd om de inwendige mens te versterken en dat kan prima in de aan het strand gelegen beachclub ’t Gorsje. In deze tijd van corona is het wel wat anders geregeld. Je moet je aanmelden bij binnenkomst en als je niet gereserveerd hebt wordt je naar een tafeltje geleid op ruime afstand van de andere gasten. Uitstekend geregeld! Ook aan Davey wordt gedacht, want ze zijn hier wel gewend aan drijfnatte viervoeters. Telkens een bakje vers water en zelfs nog een eigen schaaltje met allemaal lekkere koekjes. Wat een verwennerij! Davey gedroeg zich voorbeeldig en moest natuurlijk ook even bijkomen van de eerste inspanningen.

Na de lunch zijn we weer lekker het strand op gegaan. Het was al wel een stukje drukker geworden, maar nadat we met Davey met de nodige moeite aangelijnd door de badgasten gelaveerd hadden vonden we weer een lekker plekje bij het water. Aangezien het lekker weer was en het zeewater een aangename temperatuur bereikt had na deze warme zomer besloot Marianne ook nog even het water in te gaan. Dat vond Davey natuurlijk helemaal geweldig, maar ook een beetje eng. Hij moest behoorlijk zwemmen, want door de harde wind was er een sterke golfslag. Met wat aanmoediging en natuurlijk als beloning zijn balletje ging hij er echter dapper doorheen. Wat een bikkel!

Het was een heerlijk dagje aan het strand en Davey was er moe van. De hele terugreis lekker geslapen en daarna direct uit de auto om een enorme plas te doen. Dat herhaalde zich daarna nog een paar keer en zelfs een keer binnen! Blijkbaar had hij toch behoorlijk wat water binnengekregen en dat ook nog eens gecompenseerd met niet-zout kraanwater. Maar na de nodige korte plasbeurten in en rond de tuin lag Davey moe maar voldaan te slapen. Voor herhaling vatbaar!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

Voeg reactie toe