Loonse en Drunense Duinen

Vandaag zijn we naar het prachtige gebied geweest bij de Loonse en Drunense Duinen. Volgens de website van Doggydating het populairste losloopgebied van Nederland en dat geloof ik graag! In het verleden gingen we hier met Charlie ook wel eens naar toe en dan was het er vaak ontzettend druk. Op deze woensdagmiddag is het echter aangenaam rustig en loop je de route tenminste niet in colonne.

Na wat zoekwerk door een omleiding hebben we geparkeerd bij De Roestelberg met het idee daar na afloop lekker nog wat te eten. De parkeerplaats was al verdacht leeg en bij nadere inspectie bleek het restaurant inderdaad gesloten. Nou ja, eerst maar eens lekker wandelen met Davey. De loslooproute is uitstekend aangegeven, maar is met een lengte van 4 km nog wat te lang voor Davey en dus besloten we tot het water te lopen en daarna weer terug.

Davey vond het heerlijk in het bos en in het zand en kon prima zijn gang gaan, waarbij hij ons goed in de gaten hield. Altijd het voordeel wanneer je voor het eerst ergens gaat wandelen dat de hond de weg nog niet weet! Naarmate we dichter bij het water kwamen hoorden we al een behoorlijk geblaf. Dat bleek te komen van een andere, zeer enthousiaste hond, die al heerlijk in het water aan het plonzen was. Davey vond dit natuurlijk zeer interessant, maar de andere hond had meer belangstelling voor zijn speeltje dan voor Davey.

Ook nu ging Davey weer overtuigend het water in. Waarschijnlijk door de droogte was het waterpeil bepaald niet hoog en kon Davey er makkelijk staan. Jammer, want we hoopten natuurlijk dat hij eens echt ging zwemmen. Maar ondanks dat vond Davey het geweldig om stokken uit het water te halen en daarna zich weer lekker te bemoeien met de andere aanwezige honden. Echt wel een hondenparadijsje hier op dit soort rustige dagen!

Nadat Davey er inmiddels uit zag als een echte Golden Retriever was het tijd om weer terug te gaan naar de parkeerplaats en te zoeken naar een ander terrasje om wat te eten. Gelukkig bleek brasserie Het Genieten wel open en zijn we daar heerlijk op het terras neergestreken. Vervelend hoor, dat socialiseren! Na het nuttigen van een heerlijke lunch was het weer tijd om naar huis te gaan en kon Davey weer even bijkomen van alweer een hele leuke ervaring.

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

Voeg reactie toe