Naar de dierenarts!

Vandaag is Davey naar Gezelschapsdierenkliniek Roosendaal geweest voor een algemene controle en om te titeren. Voor iedereen die geen idee heeft wat dit betekent, kun je hier mee informatie vinden. In het kort komt het erop neer dat het een betrouwbare test is die antilichamen (antistoffen) in het bloed meet tegen de meest voorkomende besmettelijke virusziekten bij de hond. Wanneer er voldoende antilichamen zijn, dan is het dier beschermd en heeft vaccineren geen enkele zin. Een vaccinatie zal dan niets doen en de bescherming zal niet toenemen. Mocht er uit de titerbepaling komen dat de hond of kat niet optimaal beschermd is dan kan er zo passend mogelijk gevaccineerd worden. Dus niet klakkeloos alles vaccineren, ook niet eens per 3 jaar, maar eerst meten en dan pas handelen! Dat is dus écht op maat vaccineren! Davey had bij de eerste titer via de fokker op 13 juli 2019 nog te hoge waarden voor Parvo en was dus nog niet ingeënt.

Wachten
Na de bloedafname moesten we een half uurtje wachten op de uitslag en dat hebben we aangegrepen om even in een rustige straat te gaan zitten. Kon Davey weer even wennen aan het verkeer en de fietsers die langskwamen en weer even bijkomen. Dat ging prima.

Vrolijke en enthousiaste medewerkers

Rondleiding
Bij terugkomst in de praktijk bleek dat we nog wat langer moesten wachten. We kregen een lekker drankje aangeboden en ondertussen stal Davey natuurlijk de harten van alle bezoekers en het personeel. Dat is genieten hoor, van zoveel aandacht! En wij natuurlijk hartstikke trots op de mooiste pup ter wereld! Daarna kregen we zelfs samen met Davey een korte rondleiding door de praktijk. Mooi om te zien hoe tegenwoordig met moderne middelen gewerkt wordt en het zag er allemaal heel netjes en verzorgd uit.

Ingeënt!
Vervolgens weer terug in de behandelkamer waar de gemeten waardes nu zo laag waren dat hij vandaag wel de inentingen gehad heeft. Dankzij heel veel afleiding met allerlei lekkere dingen en door een zeer enthousiaste dierenarts gaf hij geen kik. Ik vraag me zelfs af of hij het wel gemerkt heeft. Davey genoot van alle aandacht en de lekkernijen, maar kon het toch niet laten nog even een flinke plas in de behandelkamer te lozen! Oeps!

Dat is een interessant ruikend ding!
Heerlijk, word ik nog gekamd ook!
Davey gaf geen kik!
Afleiding met wat lekkers
Vermoeiend hoor!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

Voeg reactie toe