De eerste nacht en dag

Davey heeft de eerste nacht in de bench prima geslapen, maar om 6 uur horen we toch duidelijk wat zacht gejank uit de woonkamer. Kort daarop wordt het al een luid geblaf en gegil en dus snel eruit om hem te bevrijden en uit te laten. Wat ontzettend knap: hij heeft het niet in zijn bench gedaan en snapt in de tuin direct wat de bedoeling is!

We hadden het idee om hem terug in de bench te stoppen in de hoop dat hij weer ging slapen, maar Davey denkt daar heel anders over. Springend en dansend staat hij naast mij en loopt over van energie. Toch maar even geprobeerd, maar na geruime tijd het gepiep en gejammer met moeite weerstaan te hebben geven we het voor de eerste dag maar op en ga ik uit bed. Na een heerlijk kopje koffie tegen de ergste slaap ben ik rustig op de bank gaan zitten en dat hielp! Davey werd vanzelf ook rustig en ging braaf bij me liggen. Mijn aanwezigheid was dus blijkbaar genoeg om hem te kalmeren.

In de loop van de ochtend neem ik Davey mee voor een eerste wandeling over straat en dus ook voor het eerst aan de riem. Dat vindt hij maar een raar ding en het valt nog niet mee om deze aan te doen zonder dat hij erin gaat bijten. Na deze worsteling het pleintje opgelopen en daar gaat het nog redelijk goed. Maar eenmaal bij de drukkere Zevenbergseweg aangekomen wil Davey geen stap meer doen en reageert hij panisch op verkeer. Geprobeerd rustig te laten wennen, maar dat was nog teveel gevraagd. Maar snel de andere kant opgelopen, maar Davey wil echt niet meer, dus toch maar terug naar de veilige tuin. Daar is hij al weer snel volledig op zijn gemak gelukkig. Dat wordt dus langzaam opbouwen met verkeer.

In de middag komen Femke, Lisanne, en Jarno nog even gezellig langs om kennis te maken en in de avond komen Remco en Marieke eten koken, deze keer samen met Ollie! Dat was toch wel eng voor allebei hoor, die eerste kennismaking. We hebben ze snel mee naar buiten genomen, zodat ze alle ruimte hadden, maar in eerste instantie moesten ze weinig van elkaar hebben. Dat werd in de loop van de avond echter steeds beter en na het nodige aftasten gaan ze zelfs voorzichtig met elkaar een spelletje spelen. Dat komt helemaal goed!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

Voeg reactie toe