Davey is er!

Na weken voorbereiding is het eindelijk zover: onze Davey maakt vanaf vandaag deel uit van ons gezin! Wat hebben we er zin in om deze prachtige pup te laten uitgroeien tot een echte Golden Retriever, die zijn ras eer aan gaat doen. Lekker mee (jacht)trainen, veel mee wandelen en ondernemen en natuurlijk ook een heerlijke huisgenoot zijn.

Na de zeer voorspoedig verlopen reis vanuit Axel hebben we Davey direct even zijn behoefte laten doen en in onze tuin laten snuffelen. Wat zal dat ook voor hem wennen zijn! Maar hij vindt alles ontzettend interessant en snuffelt wat af. Hij blijft nog lekker dicht bij je, maar gedraagt zich toch nieuwsgierig. Niet voor het laatst gaat hij regelmatig zitten om eens op zijn gemak te gaan observeren. Een hele goede eigenschap volgens fokker Willeke. En wat is er natuurlijk veel te zien in onze tuin. Bomen, struiken, bloemen, gras; het moet allemaal even besnuffeld worden.

Dan maar eens binnen kijken en ook dat gaat direct goed. We hebben 1 opstapje in het hele huis en dat hebben we direct samen even geoefend, zodat hij niet met een rotsprong eraf gaat. Dat moeten we nog wat vaker oefenen denk ik, want Davey neemt de eerste trede goed om dan vervolgens alsnog te springen. Aandachtspuntje, maar dat komt wel. Na wat eten en weer zijn behoefte gedaan te hebben is het tijd om te rusten en bij te komen van alle eerste indrukken en de reis.

Natuurlijk krijgen we in de loop van de middag al een berichtje van schoondochter Marieke, om te vragen of ze nu al welkom zijn om onze Davey te bewonderen. Uiteraard mag dat! We willen hem graag showen! Samen met onze zoon Remco komt ze kijken, maar hun hondje Ollie is nog even thuisgebleven. Die kennismaking komt nog wel, maar is nu nog even te vroeg. Davey is heel blij met de aandacht en natuurlijk ook met de meegebrachte cadeautjes en gedraagt zich voorbeeldig.

In de avond komen onze andere zoon Frank, met zijn vriendin Betsie en Amy ook nog even langs. Zij treffen het echter niet, want Davey begint al aardig vermoeid te raken van de hele dag. Nou ja, dat komt de volgende keer wel goed. We zijn benieuwd hoe de eerste nacht zal gaan verlopen, want we hebben al wat horrorverhalen langs horen komen! We hadden al besloten, net als bij de vorige honden, dat Davey gewoon in de bench in de woonkamer moet slapen, zonder iemand van ons erbij. Ik ben benieuwd!!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

Voeg reactie toe