Socialiseren

Nu Davey wat beter aan het verkeer begint te wennen is het tijd voor de volgende stap: een wandeling op zaterdagochtend door het drukke centrum van Klundert. Dat is nog iets te ver om naar toe te lopen en dus maar even in de bench in de auto gezet en er naartoe gereden. Dat gaat overigens al heel goed. Davey heeft geen hekel aan autorijden in ieder geval!

In het centrum een rustige parkeerplek opgezocht om hem langzaam te laten wennen. Eerst maar eens de stoep verkennen in de Molenstraat. In eerste instantie wil Davey elk zijpad nemen en vertoont dus wat vluchtgedrag, maar afleiding met wat lekkers doet wonderen. Heel interessant zijn de uitgestalde bloemen van de bloemist, maar na wat gesnuffel loopt hij door. Dan langs de (overvolle) bakker waar de deur uitnodigend openstaat. Hmmmm, wat een lekkere luchtjes komen daar vandaan en wat zou ik daar graag eens naar binnen gaan! Maar ondanks alle oh’s en ah’s van de wachtende klanten zijn we doorgelopen, want de bakker is verboden voor hondjes. Zelfs voor aandoenlijke pups!

We vervolgen de route in het centrum naar Jacco’s Menswear. Eigenaar Jacco is net als wij gek van honden en heeft sinds kort weer een jonge hond, Jip de Heidewachtel of Kleine Münsterlander. Helaas is Jacco er niet wegens vakantie, maar natuurlijk komt iedereen toch even naar buiten om de kleine Davey te bewonderen.

We keren om en gaan richting het prachtige stadhuis. Deze wordt momenteel gerenoveerd en zelfs op deze zaterdag zijn er volop bouwactiviteiten. We zijn er eens rustig bij gaan zitten, zodat Davey ook deze geluiden goed in zich op kan nemen. Hij ondergaat het met grote belangstelling en zonder angst.

Dan naar de grootste uitdaging van deze wandeling: de hele drukke Voorstraat. De stoep staat hier vol met reclameborden, wapperende vlaggen en geparkeerde fietsen en zelfs auto’s. Laverend tussen het winkelende publiek vervolgen we onze weg. Dit is toch wel erg spannend voor Davey met ook nog passerende auto’s. Maar met af en toe wat afleiding en wat lekkers gaat het best goed. Natuurlijk wordt hij bijna door elke voorbijganger even aangehaald en dat doet ook wonderen voor zijn zelfvertrouwen natuurlijk!

Omdat het zo goed gaat besluit ik ook nog even de Doorsteek mee te nemen. Een overdekte passage richting de supermarkt met lekker veel publiek, rammelende winkelwagentjes en jengelende kinderen. Het gaat geweldig! Davey loopt er langs alsof hij er al jaren komt!

Dezelfde route nog even terug en als afsluiting nog even de dierenwinkel ingelopen. Natuurlijk wordt hij weer enthousiast begroet en krijgt hij weer iets lekker toegestopt. De aanwezige bulldog boezemt hem toch wat angst in en ik merk dat hij moe begint te worden. Dus na nog even van zichzelf geschrokken te zijn in de spiegel keren we huiswaarts. Wat een ervaring en wat deed Davey het goed!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

Voeg reactie toe