Wandeling GRCN Ugchelen 2019

Op zondag 8 september 2019 was er door de GRCN de jaarlijkse wandeling georganiseerd voor Golden Retrievers in Ugchelen. Aangezien wij toch in de buurt op vakantie waren leek het ons erg leuk om hier eens aan deel te nemen.

Vooraf heb ik nog wel even contact opgenomen met de organisator om te vragen of het toch niet te belastend zou zijn voor onze jonge hond, die op dat moment 14 weken oud was. Er werd aangegeven dat het misschien wat overweldigend zou zijn, maar qua afstand zeker te doen. We besloten de gok maar te wagen en als Davey het echt niet zou trekken dan haken we gewoon af.

Toen we aankwamen op de grote parkeerplaats waren we bepaald niet de enige hondenliefhebbers. Behalve de 137(!!) Golden retrievers waren er ook nog andere georganiseerde wandelingen met honden. Met veel moeite konden we nog een parkeerplaatsje bemachtigen.

Eerst maar eens aangemeld bij de stand en daar een lekker kopje koffie gedronken met een plakje cake. Davey was toch wel erg onder de indruk van alles om hem heen en daarom hebben we hem gedoseerd laten wennen. Eerst even op een afstandje laten observeren, zoals hij eigenlijk altijd wel doet in nieuwe situaties. Maar al snel was de eerste onzekerheid overwonnen en konden we ons makkelijk mengen onder de vele Golden liefhebbers.

Het was erg opvallend dat er zoveel “witte” Goldens waren. Duidelijk honden uit de showlijnen waarvan sommige exemplaren wel erg aan de maat waren. Wat mij betreft niet bepaald de rasstandaard, maar die discussie tussen show en werklijnen zal nog wel even doorgaan. Davey was in ieder geval één van de donkerste honden en natuurlijk ook één van de jongste, hoewel er nog wel meer pups waren.

Traditioneel is de groepsfoto op de zandheuvel en nadat eindelijk iedereen gehurkt zat kon de foto genomen worden. Je moet goed kijken, maar we staan erop. Hind: in het midden ongeveer. Het zou overigens beter zijn om deze leuke groepsfoto met een drone te nemen, zodat iedere hond er ook goed opstaat.

Vervolgens was het tijd voor de wandeling. In een grote colonne gingen we op weg naar het losloopgebied waar het met name in het eerste stukje wel een open riool leek! Bijna iedere hond moest even zijn behoefte te doen en dat kon je goed ruiken. Eindelijk mochten de honden los en stoven ze dwars door elkaar over de wandelpaden en door de bossen. Natuurlijk hebben wij Davey wel aan de riem gehouden, want anders werd het echt iets teveel van het goede.

Na een korte wandeling kwam de splitsing, waarbij de jonge honden en de oudjes een kortere route konden nemen. Uitstekend geregeld allemaal (zelfs een dierenarts liep mee) en onder begeleiding liepen we naar het eindpunt. Diverse Goldens hebben nog even een lekker modderbadje genomen natuurlijk en dat gaf hilarische beelden, waarbij sommige exemplaren meer op een zwarte labrador leken!

Na afloop was het weer verzamelen bij de standjes en onder het genot van een lekker drankje nog even gezellig nagepraat met diverse deelnemers. Davey kreeg natuurlijk ontzettend veel aandacht en diverse mensen vroegen nog naar de kennel waar hij vandaan kwam, omdat ze ook op zoek waren naar een werklijn. Vol trots natuurlijk nog even reclame gemaakt voor de Passion of Gold kennel!

Moe en voldaan zijn we weer naar het vakantieadres in Wezep gereden. We hebben genoten, maar ik denk dat we het toch leuker vinden om bijvoorbeeld met nestgenoten zoiets te organiseren of misschien op het strand waar de honden wat meer ruimte hebben en het overzichtelijker is.

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

Voeg reactie toe