Laatste puppytraining!

Op vrijdag 11 oktober was het alweer tijd voor de laatste keer puppytraining. Wat hebben de hondjes veel geleerd in de afgelopen 10 lessen. Het eerste certificaat voor Davey is binnen; dat er nog maar veel mogen volgen!

Deze les was eigenlijk een inhaalles van een paar weken geleden. Destijds moest de training worden afgebroken door het noodweer en gelukkig was trainer Joep zo sportief om deze les in zijn geheel over te doen.

Hoezo broer en zus?!

Zoals de laatste weken gebruikelijk begonnen we weer met het kort herhalen van het volgen en zitten, om de hondjes weer lekker op scherp te zetten. Vanaf het begin had ik al het gevoel dat Davey er veel zin in had en heel bereidwillig was om de oefeningen te doen. Dat bleek in de praktijk ook te kloppen, want zeker in het begin van de training werden alle opdrachten keurig en zonder protest uitgevoerd. Heerlijk!

Daarna stapten we al snel over op de gezamenlijke oefeningen. Na eerst weer het volgen en zitten met 3 honden tegelijk gedaan te hebben was het tijd voor een oefening “blijf”. Davey en zusje Abby bleven keurig zitten en wat was het een geweldig gezicht voor Mandy en mij om broer en zus heel geconcentreerd naast elkaar te zien zitten. Helaas ontsnapte het hondje naast ons, waardoor zowel Mandy als ik nèt te laat waren met terug te keren naar onze hondjes. Bij de tweede keer ging het echter perfect, geweldig!

Tenslotte hebben we nog 2 keer het vooruitsturen geoefend. Extra moeilijk voor Davey was het om de rust te bewaren terwijl we opgelijnd stonden met 6 honden naast elkaar op korte afstand. Het kostte de nodige moeite hem in bedwang te houden en hij reageerde nog op elke fluitsignaal van een medecursist. Daar is nog wel wat winst te behalen, maar de concentratie bleef gelukkig wel aanwezig.

De eerste keer rende Davey op zijn bak af na het commando “vooruit”, maar besloot daarna trainer Joep nog even te bedanken op het moment dat ik hem voorfloot. Bij het tweede fluitsignaal kwam hij gelukkig wel en ging uiteindelijk voor me zitten. De terechte aanwijzing van Joep was dat ik meer recht moest blijven staan en niet naar Davey toe moest bewegen om netjes voor te komen. Ook rust in de handen bewaren. De tweede keer ging dan ook aanmerkelijk beter en Davey kwam nu wel in 1 keer op me af. Nog een beetje scheef bij het voorkomen, maar daar gaan we aan werken.

En dat was alweer de laatste puppytraining. We hebben er veel van geleerd en vooral ook veel van genoten. Joep van More Than Dogs, bedankt voor de waardevolle, ontspannen en humorvolle trainingen!

Hans Posthumus

Ik ben Hans Posthumus, geboren in 1964 in Breda. Ik ben al sinds 1989 gelukkig getrouwd met Marianne en we hebben 2 zonen: Frank en Remco. In het dagelijkse leven werk ik bij SPAR Nederland. Mijn hobby's zijn golfen, wandelen, fotografie, reizen en natuurlijk Golden Retrievers.

1 reactie